Kirjailija: Garri Kasparov ja Mig Greengard
Alkuperäisteos: Winter is coming – Why Vladimir Putin and the Enemies of the Free World Must Be Stopped
Sidos: Pokkari
Suomentaja: Risto Mikkonen
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 322
Kustantaja:
ISBN: 978-952-5182-39-2
Talvi lähestyy – Vladimir Putin ja vapaan maailman viholliset lue.fi-kirjakaupassa

Vladimir Putinin – entisen KGB:n everstiluutnantin – valtaannousu Venäjän presidentiksi vuonna 1999 oli voimakas signaali siitä, että maa oli etääntymässä demokratiasta. Vallassa ollessaan – Yhdysvaltain ja muun maailman lepyttelypolitiikan suosiollisella avustuksella – Putinista on tullut paitsi diktaattori, myös kansainvälinen uhkatekijä.

Runsaine luonnonvaroineen, rikkauksineen ja ydinasearsenaaleineen Putin kykenee uhkaamaan maailmanlaajuisesti kansojen poliittista vapautta ja modernia maailmanjärjestystä. Putinin kasvatettua valtaansa hänen muodostamansa uhka on laajentunut maan rajojen sisäpuolelta sen naapurivaltioihin ja edelleen maailmanlaajuiseksi.

Äärimmäisen ajankohtaisessa kirjassaan shakkinero Garri Kasparov osoittaa, että Neuvostoliiton hajoaminen ei ollut päätepiste – sen yhteydessä vaihtui ainoastaan vuodenaika kylmän sodan sulaessa uudeksi kevääksi. Mutta nyt, vuosikausia länsimaissa vallinneen itsetyytyväisyyden ja arvostelukyvyttömyyden jälkeen, talvi on jälleen saapumassa yllemme. Asiastaan vakuuttuneena ja kotimaansa parasta toivoen huippuälykäs Kasparov tuo Talvi lähestyy -kirjassaan vastaansanomattomasti ilmi sen, mikä Putin on miehiään: kaikkien näkyvillä piilotteleva eksistentiaalinen uhka.